Din vägvisare

Delade bokmärkesobjekt

Det började med att jag, Cecilia Moore, tänkte starta ett kattpensionat och för att få mitt tillstånd från länsstyrelsen, så var jag tvungen att göra en del praktik och jag hamnade då hos Lena på Solgläntan i Vallentuna där jag fick vara med och ta hand om hemlösa katter. Jag kom själv hem med två katter under praktiken.

När jag började marknadsföra mitt pensionat började många att höra av sig och frågade om jag kunde ta emot hemlösa katter, vilket jag inte kunde eller hade tänkt mig, men det slutade med att jag tog emot en katt vars matte hade avlidit och senare en katt till som inte hade någonstans att ta vägen. Så nu började tankarna rulla runt i huvudet, men för att kunna ta emot hemlösa måste jag ordna en ordentlig karantän. Då kommer frågan om pengar, som mycket hänger på i vår värld.

I NT 8 Feb 2010 kunde man läsa att ca 200 katter omhändertogs förra året bara här i Norrtälje pga. vanvård och i NT 19 Augusti 2009 att kommunskyttarna dödar ca 400 övergivna katter årligen, så behovet finns för ett katthem i Norrtälje.

Just nu har jag börjat skapa en hemsida åt katthemmet och fått ett insamlingskonto, samt ansökt om att ha en ideell förening. Börjar försöka sprida ordet till alla som jag kan och hoppas att djungeltelegrafen tar vid.

Rummet som ska bli karantän måste renoveras, då det varit en gammal drängkammare och det från golv till tak för att det ska kunna vara hygieniskt och lättstädat. Så hjälp behövs just nu för att kunna finansiera detta.

Mvh Cecilia

Cecilia Moore

Du får väl nyhetsbrevet?
psst, du kan vinna biobesök

Annonsera här!