I denna grupp behandlas katters hälsa, liv och beteende. För frågor om själva forumet och funktioner så har vi en FAQ-grupp eller Öppna Katt-Gruppen att gå med i. Alla är vi barn i början, glöm inte det :).

Sidor start > Första löpet

Första löpet

Ja, igår kväll startade det, Beatas första löp. Med allt vad som hör till, höga skrik, ålande på golvet och rumpan i vädret...

Inget konstigt med detta.

Hon är strax över fem månader.

Nu till mina funderingar. Ikväll såg jag att hon även har flytningar, mycket lätta, knappt  märkbara, men de finns där. Helt luktfria och helt klara i färgen. Är detta ok??

Jag kan inte komma ihåg om det är normalt med flytningar, sökt runt på nätet, hittar inget som ger mig ett bra svar. Många år sedan jag hade honkatt. Tänkte ringa och fråga uppfödaren i morgon.

Hon är i övrigt som vanligt, lika matglad, lika kelsjuk (ok, mer än vanligt), lekfull, men är förundrad över vad som händer.  Pratandet är helt otroligt, högljudd i vanliga fall, helt otroligt att en katt kan låta så här... ;)

Npn so  har ett bra svar till mig??

Sjukdomar

Senast uppdaterad för 2456 dagar sedan av Victoria Gustavsson

Jag kan inte minnas att min hona som löpte friskt för 1v sedan hade flytningar. Självklart är hon fuktig där bak men inte så att jag noterat det.. Det luktar ungefär som kattsaliv.. typ inget om än saliv.. ;-)

 

Så om katten beter sig normalt skulle jag avvakta. :-)

Sandra Simonsson

Ok, det gör hon. Som hon brukar med lite extra utöver det ;)

Det är ju inget som droppar, eller rinner, mer fuktigt än normalt kan man väl säga. Märkte det när hon satte sig på min hand, fuktigt på min hand när hon rest sig. Och som sagt, ingen lukt.

Då behöver jag nog inte börja oroa mig än då ;)

Victoria Gustavsson

Flytningar hos katten är inte alls normalt. Om jag var du, skulle jag rådgöra med veterinär. Flytningar kan bero på strul med livmodern.

Ninni

När ag tänker på flytningar tänker jag på genomskinligt slemliknande..

När det handlar om fukt så skulle jag inte oroa mig. Vulvan blir mer blodfylld och alla slemhinnor vaknar till liv när de löper, redo att ta sig en en stilig katthane.

Är du orolig, kontakta en veterinär, beskriv så noga du kan vad du upplever, hur saker och ting ser ut etc- veterinären hjälper dig med följdfrågor om du inte tänkt på allt när du ger information. :-)

Nej, en katt ska inte ha flytningar, men det låter inte som flytningar...

Sandra Simonsson

Har hört med uppfödaren nu med och hon tror inte heller det ska vara någon fara. Så länge det inte är mycket. Och det är det absolut inte. Om det däremot ökar eller ändrar konsistens och utseende så ringer jag veterinär och kollar av.

Nej riktiga flytningar är det väl egentligen, varken mycket eller slemliknande. Bättre beskrivet som fuktigt som Sandra gör. Och det har inte blivit mer under dessa dagar löpet har hållt på. Bara ljudnivån som ändrats, hon är rätt hes nu, stackarn ;)

Victoria Gustavsson

Ah, min ena hona var också helt blöt så jag fick springa efter och torka ;P

Lisa

inte lätt!!

Victoria Gustavsson

hahaha.. springa och torka.. :-D nej så illa har det aldrig varit för mig... Dock finner kastrathanen det desto mer intressantare att sniffa på de platser hon suttit.. ;-)

Sandra Simonsson

hur har det gått?

Sandra Simonsson

Jodå, det har gått bra! Inget konstigt och hon har dessutom fått börja äta p-piller, vilket fungerar fint!

Victoria Gustavsson

Toppen. :-)

Sandra Simonsson

Du får väl nyhetsbrevet?
psst, du kan vinna biobesök

Annonsera här!